Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2006 15:15 - Великобритания се страхува от българите
Автор: bobi1 Категория: Политика   
Прочетен: 1313 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пристигането на стотици хиляди новоочаквани имигранти вече всява страх сред работниците заради очаквано намаляване на заплащането и това може да има “сериозни“ последици за социалния мир, предизвиквайки социални брожения, се казва в доклад на британските министерства. От този доклад става ясно ,че са получили нареждания да изготвят планове за извънредни ситуации заради очаквания натиск върху обществените служби вследствие прогнозирания скок в равнищата на имиграция след присъединяването на България към ЕС догодина.. Междувременно населените места, където вече са се установили много нови имигранти, започват да настояват да получат милиони лири допълнително финансиране, за да поемат новодошлите.
Оттук става ясно , че великобротанците ни смятат за друга категория хора и за това говорят съвсем открито наколко факта. Първо работодателите във Великобритания , смятат да намалят заплащането заради бъдещите българските работници - които биха се съгласили на по - малко заплащане . Второ населените места, където смятат да емигрират наши сънародници искат допълнително заплащане не само заради някакви бъдещи разходи , а заради това , че там ще се настанят българи. Всичко това малко или много в накаква степен ни принизява като нация, според мисленете на Великобританците и ни преобразува в друга категория хора, които трябва да работят за по - малко пари , които трябва да се радват и на малкото , което им се предлага , сякаш ние българите идваме от някаква недоразвита страна от третият свят , което е и в разрез с Международната харта за правата на човека.
От друга страна по отношение на чужденците ние сме и ни се налага и чрез правителствената политика да ставаме все по - либерални - това се отнася и по отношение на улесняване на процедурата за инвестиция на чужди капитали и по отношение на закупуването на жилища или земя от Великобританците.
Затова трябва правителството малко или много да се погрижи за поставяне на унисон в тази насока или да предложи това в Международният съд в Хага.
_________________
Б.К.
http://bobi1.blog.bg/
http://business.blog.bg/
http://wwww.lulinsofia.start.bg/


Тагове:   Великобритания,


Гласувай:
0



1. geo - Не знам
01.08.2006 18:15
защо никой не коментира по тази тема. Явно на всички им е ясно

1. че почти навсякъде на запад ни смятат за втора ръка хора.
2. че нашата държава ни смята за втора ръка хора
3. че ние не правим нищо по въпроса (освен да се изнасяме, което може би не е толкова лошо, но в чужбина отношението в 90% от случаите е същото)
цитирай
2. анонимен - Nali vidiahte Rumanskia prezident ...
08.09.2006 19:34
Nali vidiahte Rumanskia prezident izlezna i zaiavi,ako ograni4at Romancite da vlizat svobodno v Anglia Romania 6te ograni4i vlizaneto na Britanski turisti i Britanski biznesmeni v Romania,samo nie li sme putki v Evropa,koga 6te izleze niakoi politik da za6titi Bulgaria.Romancite zaiaviha ili sme s ravni prava s drugite darjavi prieti v Evrosaiuza ili ne ni priemaite po dobre,
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bobi1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 231581
Постинги: 159
Коментари: 76
Гласове: 155
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031